Kempo Szakosztály

Shorinji Toraken Ryu Kempo Karate

2010 decemberében megalakult kerületünkben a Magyar Shorinji Toraken Ryu Kempo Karate Szövetség, shihan Lengyel Tamás 5.Dan, sensei Erdős János 3.Dan, sensei Erdélyi Ferenc 3.Dan vezetésével.

Ebből az alkalomból ellátogatott hozzánk Amerikából stílusunk vezetője Soke Ray D. Ferrell 9.Dan, és február 12.-18.- között szemináriumot tartott. Minden napunk reggeli edzéssel kezdődött, ahol a soke irányításával átvettük a teljes vizsgaanyagot. Mindhárom vezető mester kempo-s, így a stílusnak megfelelő mozgásanyag átvétele nem jelentett gondot, csupán a formagyakorlatok és a hozzá tartozó bunkai memorizálása. Jól felépített, logikus tematikát kaptunk.

Az esti edzések nyíltak voltak, minden érdeklődőt szeretettek láttunk és örültünk több, nem kempo stílus részvételének. Napi 100 fő körüli létszámmal zajlottak az edzések.

kempo

első nap...

A soke szavaival, mi is a mi stílusunk:

kempo

A shorinji toraken ryu elsősorban a praktikus önvédelemről szól, amely kiegészül olyan egészség megőrző technikákkal és rendszerekkel, amelyek teljessé teszik stílusunkat és a mindennapok bármelyik területén, egyedi és hasznos tudással vértezik fel a gyakorlóját. A stílus Kínából ered, ahonnan Koreába, majd később Japánba került, és a vándorlás során magába szippantotta a számára hasznos praktikákat, rendszereket, tanokat. Ebből adódik, hogy rendkívül összetett stílusról beszélünk, amelyben kevés szerep jut a földharcnak, viszont a hagyományos elemek (ütések, rúgások, ízületi rögzítések, fogások, csavarások, dobások) széles repertoárból választódtak ki. És persze ott vannak a fegyveres küzdelmi elemeink is a késsel, bottal, katanával, tonfával, vagy éppen a sétabottal, amelyek szintén az önvédelem jól használható tudását adják át. A stílus történelme során nagyon sok technikát és tudást elvesztett, amit most igyekszünk a többi mesterrel rekonstruálni.
 

kempo
Soke Ray D. Ferrell az "International Kempo Federation" világszervezet Dan-kollégiumának elnöke, valamint az American Kempo Karate Association is az ő általa vezetett grémium alatt működik. A magyar kemposok kilenc éve ismerkedtek meg a sokéval - a kapcsolat azóta is töretlen, hiszen a nagymester évente két-három alkalommal oktat és vizsgáztat nálunk. Régen dédelgetett álma valósult meg most, hogy stílusát Magyarországon is képviselik, képviseljük. Nagy örömmel jött, oktatott és ígérte, minden segítséget megad nekünk, hogy munkánkat segítse.

 

kempo

Egyesületünk az Újpalota Sportegyesület, (mely alapító tagja a szövetségnek,) több színes öves tanítvánnyal vett részt a szemináriumon.

Kerületünkben a Kontyfa u-i iskolában tartunk edzéseket, a hét minden napján.

Vezető edző:
Erdélyi Ferenc 3. Dan

Jelentkezni lehet a helyszínen, ill. érdeklődni telefonon
+36 30 986 55 39

Egyesületünk április elején rendezi kerületünkben a szövetség első versenyét, „Shorinji Toraken Palota Kupa” néven. Technikai és küzdelmi versenyszámokban mérheti össze tudásukat a versenyzők.
 


FARKAS TEAM - Micimackó óvoda

Farkas Ferenc vagyok, 1994.07.25.-én születtem Budapesten, jelenleg az Újpalota Sportegyesület aktív tagja és edzője. 7 éves korom óta foglalkozom küzdősporttal Erdélyi Ferenc vezetése alatt, kezdetben Wado-Ryu karatéval majd Kempoval. 2014 júliusában szereztem meg 1. Dan övfokozatomat. Szintén ebben az évben szereztem OKJ-s edzői képesítést.
Kimondottan óvodás és kisiskolás gyerekekkel foglalkozom a Kontyfa utcai edzőtermünkben.
Célom, hogy a gyermek már korán megtanulja a tisztelet fogalmát, illetve az egészséges-sportos életmód alapjait és felkészítse őt a későbbi önvédelmi technikák elsajátítására. A foglalkozásokon az erőnlét fejlesztése mellett számos technikát elsajátíthatnak a gyerekek, amik később a tanulásban is segítséget nyújthatnak számukra.
Szeretettel várom az érdeklődőket!

Edzések időpontja:
Szerda- Péntek 16:30-17:30-ig

Helyszín:
Budapest, XV kerület, Kontyfa u. 5.

Elérhetőség:
Telefonszám: +36-30-613-9493
Email cím: [email protected]


VEREBES TEAM

Verebes Miklós vagyok, 20 éve gyakorlok harcművészeteket.  4 éve foglalkozom oktatással, főként gyerekeknek tartok edzéseket és fő feladatom az utánpótlás nevelése.  Jó úton járunk, kempokáink sikeresen veszik az akadályokat és jó eredményeket hoznak, mind az életben, mind a sportban.

Ha szeretnél közénk tartozni és erősödni fizikailag és fejben is, most megteheted!

Edzések időpontja:
Hétfő, szerda:       18:00-19:30
Kedd, csütörtök:    16:30-17:30

Helyszín:
Budapest, XV kerület, Kontyfa u. 5.

Elérhetőség:
Telefonszám: +36-20-450-6486

A Kempo nem csak egy sport!! Harcművészet és életforma is egyben!
Ha erősnek és bátornak érzed magad, - vagy nem, - JELENTKEZZ !!!


Szeretettel várunk,
Sensei Verebes Miklós


 

TwitterG+LinkedInDigg

Kereső

SZJA 1%

Támogass minket adód 1%-ával!

Adószámunk:

19807056-1-42


A már előre kitöltött 1%-os nyomtatványt
ide kattintva letöltheted.

Az oldalt készítette és üzemelteti:

Webneked! - (nem csak) Informatikai Portál


Hallgasd kedvenc rádiódat a neten, akár mobilon is!