Hírek, Információk

Harcművészeti gála Újpalotán

Harcművészeti gála Újpalotán

április 3, 2017

Erdélyi Ferenc, az Újpalota Sportegyesület elnöke ötödik alkalommal rendezett Harcművészeti Napot a Kontyfa középiskola tornacsarnokában. Az eseményre hagyományosan a küzdősportok kiemelkedő képviselőit hívták meg, akik egymást követően 50 perces edzéseket tartottak az érdeklődőknek.
– Idén első ízben tematikus edzéseket szerveztünk – tudtuk meg Erdélyi Ferenctől. – A téma az önvédelem.
Erdélyi Ferenc az elmúlt két évben mindent megtett azért, hogy a kerületi fiatalok önvédelmi képzést kapjanak. Tavaly több középiskolában tartott képzést – elsősorban a lányoknak -, idén pedig a mindennapos testnevelés keretében a kontyfás tanulókat oktatta.

Az április első szombatján rendezett újpalotai gálán a hagyományoknak megfelelően több új, kevésbé ismert küzdősport is képviseltette magát. Bemutatkozott például az orosz systema, illetve a koreai hapkido (mindkettő tradícionális harcművészet), de a résztvevők kempo, brazil jiu jitsu és capoeira képzésben is részesültek.
– Az ilyen harcművészeti gálák meglehetősen ritkák, egy-egy vidéki helyszínen találni rá példát, ezért azt gondoltuk, hogy ezeket a nyitott edzéseket a fővárosban is meghonosítjuk. S mivel a XV. kerületben hagyománya van a küzdősportoknak, egyértelmű volt, hogy a gálánkat itt rendezzük meg – mondta a főszervező.

S, hogy mások már mennyire komolyan veszik az újpalotai edzéslehetőséget, azt jól bizonyítja, hogy a Varga Jenő Közgazdasági Szakgimnázium Pesterzsébeti Karate Edzőképző Csoportja április 1-jén a kontyfás harcművészeti gálán tartotta az elméleti és gyakorlati képzését.

<< Vissza az előző oldalra

TwitterG+LinkedInDigg

Kereső

SZJA 1%

Támogass minket adód 1%-ával!

Adószámunk:

19807056-1-42


A már előre kitöltött 1%-os nyomtatványt
ide kattintva letöltheted.

Az oldalt készítette és üzemelteti:

Webneked! - (nem csak) Informatikai Portál


Hallgasd kedvenc rádiódat a neten, akár mobilon is!